Gratis verzenden door heel Nederland!info@bosstadtweewielers.nl

Framemaat

Framemaat

Wat is de framemaat van een fiets?

De framemaat is de framehoogte van uw fiets. De framehoogte is de afstand van de trapas tot aan het punt van het frame waar de zadelpen in gaat. De framemaat is uitgedrukt in centimeters. 

Bereken uw framemaat

U kunt aan de hand van uw lichaamslengte zien welke maat fiets u nodig heeft. In onderstaande tabel leest u af welke framemaat voor u geschikt is. Uiteraard kunt u ook de framemaat van uw huidige fiets opmeten. Meet hiervoor de afstand van het einde van de zitbuis tot aan het hart van de trapas. Heeft u een verende zadelpen? Houdt er dan rekening mee dat u 4 centimeter van de framemaat moet aftrekken.


TIP: Zit u tussen twee framematen in? Kies dan voor de kleinere maat fiets. Een kleinere maat kunt u compenseren met een stuurvoorbouw en de hoogte en stand van het zadel. Bij het kopen van een iets te grote fiets kunt u namelijk klachten in nek en schouderpartij krijgen.

Natuurlijk spelen het type fiets, waarvoor u deze gaat gebruiken en uw persoonlijke wensen ook een belangrijke rol in de bepaling van de juiste framemaat. Wilt u liever even overleggen, dan kunt u altijd bellen met een van onze fietsexperts op 023-7370700 of 0299-778103.