Jouw fietsspecialist in Hoofddorp, Limmen en Purmerend voor nieuwe fietsen, onderhoud en persoonlijk advies! Jouw fietsspecialist in Hoofddorp, Limmen en Purmerend voor nieuwe fietsen, onderhoud en persoonlijk advies!
Bosstad Tweewielers


 

Hoofddorp
Paxlaan 6
2131 PZ Hoofddorp
023 737 07 00

Limmen
Rijksweg 120
1906 BK Limmen
072 505 58 48
info@bosstadtweewielers.nl

Purmerend
Wormerplein 1
1442 CA Purmerend
0299 778 103

Overlanderstraat 608
1445CW Purmerend
0299 406 079
purmerend@bosstadtweewielers.nl

Maandag Gesloten
Dinsdag 09:30 - 18:00 uur
Woensdag 09:30 - 18:00 uur
Donderdag 09:30 - 18:00 uur
Vrijdag 09:30 - 18:00 uur
Zaterdag 09:30 - 17:00 uur
Zondag Gesloten

fietsbanner
fietsbanner
fietsbanner

Maak je fiets(vibe) winterklaar!


Fietsen in Nederland is fietsen door weer en wind. De echte diehards pakken jaarlijks hun oude vertrouwde stadsfietsje uit de schuur en stoempen mee aan het NK Tegenwindfietsen dat elk jaar wordt gehouden (maar alleen vanaf windkracht 7).

Veilig en droog onderweg

Voor de rest van Nederland is het jammer dat we de weersomstandigheden helaas niet even uit kunnen zetten. Gelukkig kun je voor je dagelijkse of wekelijkse ritjes wel over een e-bike of pedelec beschikken. Dat fietst wind tegen een stuk eenvoudiger. Maar ook als je een gewone stadsfiets gebruikt zijn er volop mogelijkheden om veilig, droog en ongeschonden door de herfst en winter te komen. Een paar tips!

Laat je zien!

Zichtbaarheid! Erg belangrijk, zeker met de kortere dagen. Zorg dus dat je fiets voor én achter goed verlicht is. Dat is een kleine aanpassing, maar wel een essentiële. Zorg ook dat je kleding goed reflecteert. Een geel hesje bijvoorbeeld doet al heel veel. Of hang een reflecterende fietstas aan je bagagedrager. Goede verlichting verkleint de kans op een ongeval drastisch.

Nu we het toch over kleding hebben. Niets zo vervelend als drijfnat op je bestemming arriveren. Vooruit, in de zomer droog je nog snel op maar in de herfst of winter raak je alleen maar onderkoeld. Voor de veelfietsers en fietsforensen onder ons is goede regenkleding essentieel. Bovendien is de meeste regenkleding al voorzien van reflectie, dus je slaat twee vliegen in een klap.

Wintercheck

Laat je fiets even checken bij ons. Zie het maar als een winterbeurt. Je auto krijgt er een, waarom je fiets dan niet? Hebben je banden nog genoeg profiel? Werken je remblokken nog naar behoren? Zitten je spatborden nog goed op hun plek? Wij checken het voor je. En als je er dan toch bent, neem dan meteen een setje regenkleding mee.

Kom maar op met die winter

Wat je eenvoudig zelf kunt doen is je zadel een beetje lager zetten, zodat je als het nodig is je voeten snel op de grond hebt staan. Zeker als de weg glad is, geeft dat een veilig gevoel. Wat je ook kunt doen is een beetje lucht uit je banden laten, dat zorgt voor meer grip. Over grip gesproken, check als het gevroren heeft (ook als het alleen op de grond heeft gevroren) de website rijkswaterstaatstrooit.nl. Daar zie je meteen of ook op jouw route gestrooid is. Heeft het geijzeld dan is het sowieso verstandiger om de fiets te laten staan, ook als de wintercheck al gedaan is.

Kortom, met de veiligheid op kop wordt fietsen nóg leuker. En voordat je het weet staat het voorjaar weer aan de deur, pomp je de banden weer op en maak je je klaar voor die heerlijke zomerse fietstochten. Veel fietsplezier!

Alles wat je moet weten over speed pedelecs
Wil je snel en gezond naar je werk zonder in de file te staan? Dan is een speed pedelec een uitstekende keuze! Deze snelle elektrische fietsen bieden trapondersteuning tot wel 45 km/u, wat aanzienlijk sneller is dan een reguliere e-bike (maximaal 25 km/u).
Lees verder
Hoe moet je omgaan met je accu na winterstalling
Veel fietsers kunnen niet wachten om hun elektrische fiets weer uit de stalling te halen zodra de winterkou voorbij is. Dat is begrijpelijk, maar het is essentieel om bij het voorjaarstochtje goed op een belangrijk onderdeel van je e-bike te letten: de accu.
Lees verder
Waarom kiezen voor riemaandrijving?
Fietsen met riemaandrijving (ook bekend als belt drive) winnen steeds meer aan populariteit als alternatief voor de traditionele fietsketting. Een riemaandrijving bestaat uit een kunststof of carbon riem en biedt diverse voordelen. Hoewel de aanschafprijs vaak wat hoger ligt dan bij een ketting, is het systeem duurzamer en onderhoudsvriendelijker. Overweeg je een fiets met riemaandrijving? Lees verder en ontdek of dit systeem bij jou past.
Lees verder